Ryttermærker

Tag dine ryttermærker i Blåvandshuk Rideklub ved underviser Helle Svolgart.

Ryttermærkeprøverne vil blive afholdt løbende, når der er deltagere nok til at vi har et hold.

Vi slår det op her på hjemmesiden og på vores facebookside, når vi har hold, så du kan tilmelde dig.

Formålet med ryttermærkerne er at give rytteren en uddannelse , hvor man får viden om tryghed, sikkerhed og ansvarlighed i al omgang med heste/ponyer.

Hvorfor tage ryttermærkerne?

Ridning er en sportsgren, hvor redskabet er et levende dyr – hesten. Derfor er det vigtigt at man som rytter får en stor viden og indsigt i hestes adfærd og ikke mindst med respekt for deres natur.

Ryttermærker giver sikkerhed

Dansk Ride Forbund har netop lavet sikkerhedsuddannelsen for at give rytteren den bedst tænkelige start og opfordrer til, at alle, unge som gamle, som minimum tager de 3 basismærker. De sidste 2 specialmærker kan tages i takt med din vedvarende interesse for heste og ridning. Til hvert ryttermærke hører elevhæfte med teori og opgaver.

Ryttermærkerne er et bevis for, at du ved hvordan du skal håndtere en hest og at du kan ride. Ryttermærkerne tages i et forløb, hvor der startes på 3 forskellige niveauer. Der startes med Intromærkerne, Ryttermærke 1 eller Ryttermærke 3. Det er underviserne som vejleder den enkelte i, hvilket niveau man er på.

Vigtig information om rytterlicens

For at indløse rytterlicens skal du udover “Klar, Parat, Start kurset” enten tidligere have taget “Ridemærke 1 og 2″ eller også skal du tage “Ryttermærke 3 og 4″.

For ryttere under 15 år er der særlige regler – Se reglerne under Dansk Ride Forbunds hjemmeside!

Ryttermærke 3

Ryttermærke 3 afslutter basisuddannelsen for Ryttermærkerne. For at tage dette mærke skal rytteren kunne demonstrere de basale sikkerhedsregler, herunder at varetage daglig pasning og pleje af hesten og dens udstyr samt selv at kunne planlægge sin ridetime.

Ryttermærke 4

Ryttermærke 4 kan ridemæssigt aflægges i de forskellige dicipliner på klubstævneniveau og med uddannet dommer, men kan dog fortsat også aflægges hos en ryttermærkedommer i dressur og spring. Uanset den ridemæssige prøve skal rytteren også til prøve hos en ryttermærkedommer, hvor der lægges vægt på at rytteren kan anvende sin viden om hestens læringsprocesser samt har et basalt kendskab til, hvad der kræver til at starte stævne.

Yderligere informationer og oplysninger om Ryttermærker kan læses på Dansk Ride Forbunds hjemmeside, som du finder øverst på vores side, med DRFs logo.